Mainos
Mainos

Piia-Noora Kauppi: Pankkiveroon ei ole perusteita

Finanssialan keskusliiton toimistusjohtaja Piia-Noora Kauppi ottaa kärjekkäästi kantaa suunniteltuun pankkiveroon.

– Mielestäni kansallinen pankkivero ei ole millään tavalla perusteltu Suomessa. Täällä veronmaksajien rahoja ei ole käytetty pankkitoimintaan, eivätkä pankit ole aiheuttaneet ongelmia. Suomessa pankkiala on rakentanut kilpailukykyä ja vero tuntuu hyvin epäreilulta, Kauppi sanoo.

Pankkivero on pankeilta etukäteen perittävä vero, joka määräytyy esimerkiksi pankin taseen koon ja riskien perusteella. Veron tuotoksi kaavaillaan 170 miljoonaa euroa vuodessa. Pankkivero on tarkoitus ottaa käyttöön Suomessa vuoden 2013 alusta alkaen.

– Selvää on, että pankkivero on paha isku koko toimialalle. Se heikentää kilpailukykyä verrattuma maihin, jossa sitä ei ole käytössä.

Kauppi kehottaa juttelemaan nyt avoimesti pankin kanssa.

– Jokaisen on hyvä olla yhteydessä pankkiin ja keskustella tilanteesta. Nyt jos milloin kannattaa myös miettiä lainan määrää ja välttää tilanteita, että luotto olisi aivan piikkiin asti vedetty. Luoton määrässä ja maksuvalmiudessa pitää olla riittävästi puskuria mukana, Kauppi neuvoo.

(MTV3)

Katso Finanssialan keskusliiton toimitusjohtaja Piia-Noora Kaupin haastattelu: (Huomenta Suomi 24.9.2012)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot