Mainos
Mainos

Piirainen kiistää olleensa dopingpäällikkö

Hiihtoliiton toimitusjohtaja Jari Piirainen kiistää Kyrön häneen kohdistamat dopingväitteet. Maastohiihdon entinen päävalmentaja Kari-Pekka Kyrö kertoo, että Piirainen olisi ollut mukana verenluovutuksessa vuoden 1997 Trondheimin kilpailuissa.

- En jaksa uskoa, että verenluovutusta olisi tapahtunut, mutta ainakaan itse en ole paikalla ollut, Piirainen sanoo MTV:n uutisille.

Kyrö väittää, että Piirainen toimi verenluovutushuoneen ovimiehenä, ja päästi hänetkin sisään.

Kyrö nimeää Piiraisen "komppanian päälliköksi" STT:n haastattelussa. Piirainen toimi vuosina 1989-97 Hiihtoliiton maastohiihdon lajipäällikkönä. Piirainen kiistää tiedon.

- Väite ei pidä paikkaansa. Tiedän tasan tarkkaan, mitä olen tehnyt. Jos sitten joku on tehnyt jotain muuta ja minä olen ollut lajipäällikkö, niin sitä kautta Kyrö voi näin sanoa, Piirainen toteaa.

Piirainen totesi kertoneensa moneen kertaan ne yhteydet, mitkä hänellä on ollut hiihdon dopingiin 1990-luvulla.

- Ainoa kerta oli se, kun Jari Isometsä sai varoituksen (vuonna 1996 yskänlääkkeen käytöstä), Piirainen muisteli.

Piirainen on lisäksi myöntänyt kuljettaneensa vuoden 1997 MM-hiihtoihin plasmanlaajentajia ja ravintoliuoksia, mutta ne eivät silloin olleet kiellettyjä aineita.

Piirainen muistuttaa, ettei hänellä ole mitään syytä vääristellä totuutta.

- Hiihtoliiton toimitusjohtajana käry kävisi takuuvarmasti, jos valehtelisin, Piirainen sanoo.

Piirainen toivoo, että dopingsyytösten vyyhti keskusrikospoliisin lisätutkinnan avulla viimeinkin selviäisi.

- Viranomaistahot tutkivat asioita laillisuusnäkökulmista. Se sopii meille (Hiihtoliitolle) erittäin hyvin, Piirainen toteaa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme