Mainos
Mainos

Piirainen: Miksi asiat tulevat esille vasta nyt?

Suomen Hiihtoliiton toimitusjohtaja Jari Piirainen ei aio nostaa kunninloukkaussyytettä hiihdon entistä päävalmentajaa Kari-Pekka Kyröä vastaan. Piiraisen mukaansa tarvetta tähän ei ole, sillä poliisitutkinta asiasta on jo käynnissä.

- Kyllä minun nahkani kestää näitä syytöksiä, Piirainen sanoo Huomenta Suomen haastattelussa.

Kyrö väittää, että Piirainen olisi ollut mukana verenluovutuksessa vuoden 1997 Trondheimin kilpailuissa ja nimeää Piiraisen "doping-kompanian päälliköksi".

- Jokaisella on oikeus omiin mielipiteisiinsä mutta nyt on hyvä, että näitä asioita tutkii neutraali taho, poliisiviranomainen, jolloin heidän intresseissä eivät ole Hiihtoliiton intressit eivätkä myöskään Kari-Pekka Kyrön intressit ja hänen väitteensä. Faktat toivottavasti puhuvat puolestaan poliisitutkinnoissa. Väitteiden kommentointi on sinällään turhaakin, mutta on niissä paljon perättömiä väitteitä.

Kyrö heittää kovia syytöksiä muun muassa hiihdon entisen lajijohtajan Pekka Vähäsöyringin päälle. Kyrön mukaan vuonna 1998 Vähäsöyrinki olisi antanut hänelle kotiin säilytettäväksi kasvuhormonia ja epo-hormonia. Piirainen ei usko, että näin on käynyt.

- Toivottavasti tuokin asia selviää näiden selvittelyiden yhteydessä ja saadaan tuollekin väitteelle selvyys ja toisaalta piste näille kaikille asioille.

Piirainen ihmettelee sitä, että mikä Kyrön motiivi on, ja miksi asiat tulevat esillä vasta nyt.

- Asiathan olisi voinut kahdessa kolmessa vaiheessa aikaisemmissa oikeusprosesseissa ja poliisien suorittamissa kuullusteluissa tuoda ilmi, jos jotain oikeasti on asiassa kerrottavaa. Mutta toivon, että nyt viimeistään tässä selvittelyssä nämä asiat saavat valaistusta siltä osin, että näihin ei enää taas uudelleen parin vuoden jälkeen tarvitsisi palata.

Erityisen harmillisena Piirainen pitää sitä, että Kyrö hyökkää Marjo Matikainen-Kallströmin kohtaan.

- Sitä minä en ymmärrä lainkaan. Toivon todella että Kari-Pekka joutuu tuossa kohdassa myös puheistaan vastaamaan.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme