Mainos
Mainos

Piirainen: Nelonen, paljasta lähteesi

Hiihtoliiton toimitusjohtaja Jari Piirainen haluaa Nelosen dopinguutisoinnista nopeasti lisäselvyyttä. Sen vuoksi liitto vaatii Nelosta tuomaan todisteet ja nimettöminä toistaiseksi esiintyneet tietolähteensä esille.

- Hiihtoliitolle sopii hyvin, että asia käsitellään julkisuudessa loppuun mahdollisimman pikaisesti. Näin voisimme tarvittaessa esittää omat näkökulmamme asiassa, ja syytösten kohteeksi joutuneet tahot ja henkilöt saisivat mahdollisuuden puolustautua.

Nelosen uutisten eilen esittämät dopingsyytökset Hiihtoliittoa ja suomalaista huippumaastohiihtoa kohtaan eivät toistaiseksi johda liitossa lisäselvityksiin.

Hiihtoliiton mukaan ainoa uusi asia Nelosen uutisoinnissa koskee väitettä, jonka mukaan Hiihtoliiton työntekijä olisi siirtänyt 1998 STT:n uutisoinnin jälkeen raskaan luokan dopingaineita uuteen säilöön.

Hiihtoliitossa nähdään, että omat lisäselvitykset eivät tuo asiassa esille mitään sellaista, jota ei olisi käsitelty jo aiemmissa viranomaiskäsittelyissä.

- Nimettöminä esitetyt väitteet eivät mielestämme edusta laadukasta journalismia, ja senkin vuoksi vaadimme todisteiden ja tietolähteenä olevien henkilöiden esiintuomista, Piirainen sanoo.

Nelonen ei paljasta lähteitään

Nelosen uutisten päätoimittajan Eero Hyvösen mukaan kanava on tehnyt kaikkien lähteidensä kanssa sopimuksen, jonka mukaan nimiä ei paljasteta.

- Sopimuksen mukaan he tulevat esiin vasta mahdollisessa esitutkinnassa tai viimeistään oikeudenkäynnissä eli ovat silloin valmiita luopumaan lähdesuojasta, Hyvönen sanoo.

Hiihtoliiton Piirainen ei haluaisi lähteä oikeuteen Nelosen dopinguutisoinnista.

- Oikeusprosessista tässä asiassa hyötyisivät vain asianajajat ja tiedotusvälineet. Tämän vuoksi Hiihtoliitto ei ole asiaa oikeuteen viemässä, Piirainen sanoo.

Piirainen ei itse lähde arvailemaan Nelosen dopinguutisten lähteitä.

- Ei mitään havaintoa. En halua asia edes miettiä, koska jos asia pitää paikkansa, niin sisäpiirin henkilö on ollut minun hyvin läheinen työtoverini, maastohiihdon lajipäällikkönä vuosina1989-1997 toiminut Piirainen perustelee.

Hiihtoliitossa Nelosen uutisten dopingväitteitä käsitellään liiton johtokunnan kokouksessa Jyväskylässä 9. toukokuuta. Piiraisen mukaan näillä näkymin ei ole syytä järjestää kokousta aiemmin.

- Tietenkin jos nyt jotain uutta tulee lähipäivinä ilmi, niin voimmehan me aina järjestää vaikka puhelinkokouksen, Piirainen toteaa.

Lue myös:

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme