Mainos
Mainos

Piirainen puolustaa Hiihtoliiton ex-johtoa

Hiihtoliiton nykyisen toimitusjohtajan Jari Piiraisen mukaan Lahden doping-sotkun aikaan tehdystä niin sanotusta saunasopimuksesta tiesivät ainoastaan hiihdon entinen päävalmentaja Kari-Pekka Kyrö sekä entinen lajipäällikkö Antti Leppävuori.

Sen sijaan liiton silloinen johto eli toimitusjohtaja Esa Klinga ja puheenjohtaja Paavo M. Petäjä eivät tienneet sopimuksesta, Piirainen sanoo.

- Olen keskustellut tänään Klingan ja Petäjän kanssa, eikä minulle ole mitään syytä epäillä heidän lausuntojaan. Kyllä tällä hetkellä näyttää siltä, että ainoastaan Kyrö ja Leppävuori ovat sopimuksen laatineet ja myöskin ilman mitään valtuuksia allekirjoittaneet, Piirainen sanoo.

Piiraisen mukaan Kyrö ja Lepäävuori eivät olisi voineet saada miljoonan markan lahjuspottia mistään kasaan.

- Kun tuollaisen rahasumman lunastamisen paikka olisi tullut, olisi se osoittautunut täysin mahdottomaksi. Tämän mittaluokan talouspäätöksiä ei olisi voinut tehdä ilman silloisen liiton johtokunnan siunausta, Piirainen kertoo.

Hiihdon entinen lajipäällikkö Antti Leppävuori vahvisti tänään, että Jari Isometsälle tarjottiin miljoona markkaa syntipukin roolista Lahden dopingkäryssä vuonna 2001.

Leppävuori myönsi Kainuun Sanomille, että Isometsälle tarjottiin niin sanottua saunasopimusta, jos hän olisi kantanut kärystään vastuun yksin niin, ettei asiaan olisi sekoitettu muita urheilijoita tai Hiihtoliiton johtoa.

Kyrö on puolestaan väittänyt etteivät hän ja Leppävuori olisi voineet tehdä miljoonan markan sopimusta ilman liiton johdon siunausta.

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme