Mainos
Mainos

Piirijohtajat haluavat Jäätteenmäen eurovaaleihin

Keskustan piirijohtajien enemmistö haluaisi Anneli Jäätteenmäen lähtevän ehdokkaaksi EU-parlamenttivaaliin.

Väli-Suomen sanomalehtien tekemässä kyselyssä keskustan 14 piirijohtajaa tuki entisen puheenjohtajan ja pääministerin Anneli Jäätteenmäen asettumista ehdolle kesäkuun EU-parlamenttivaaliin. Viisi oli sitä mieltä, että hänen olisi paras jatkaa kansanedustajana ja yksi ei ottanut asiaan kantaa. Yhtä piirijohtajaa ei tavoitettu.

Useimmat Jäätteenmäen ehdokkuutta tukeneet perustelivat asiaa puolueen edulla. Jäätteenmäen läpimenosta ja hyvästä äänisaaliista olivat vakuuttuneita kaikki ehdokkuutta tukeneet.

Kansanedustaja Hannu Takkula saa euroehdokkuudelleen yhtä vahvan tuen kuin Jäätteenmäki. Piirijohtajista 14 ottaisi Takkulan keskustan listoille ilman ehtoja. Kaksi suhtautuu ehdokkuuteen kielteisesti ja kolme ei ota asiaan kantaa.

Takkulan ehdokkuuden esteeksi on muodostunut euroedustaja Paavo Väyrynen, joka ei halua, että keskusta asettaa Lapista muita ehdokkaita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme