Mainos
Mainos

Piispa Huovinen perää yrityksiltä eettistä vastuuta

Helsingin hiippakunnan piispa Eero Huovinen haluaisi yritysten muistavan eettisen vastuunsa.

Huovisen mielestä etenkin uuden talouden yritysten tulisi ymmärtää paremmin vastuu tekemisistään yhteiskunnalle ja työntekijöilleen. -Yritysjohtajalla soisi olevan jonkinlainen eettinen takaraivoajattelu eli selkäytimessä tunto siitä, että firmaa johdetaan tietoisina laajemmasta sosiaalisesta vastuusta, sanoo Huovinen Helsingin Sanomien haastattelussa. Pitkän linjan vastuun ja yhteisöllisyyden muistaminen on piispan mukaan se iso johtamisen kysymys, jonka edessä it- ja e-talouden yrityksissä nyt ollaan.

Optioita Huovinen ei suoralta kädeltä tuomitse. -Närkästystä niiden jakaminen herättää vain, jos korkein johto saa rahaa ja työntekijät lopputilejä, Huovinen huomauttaa. Jättioptiot ovat virittäneet Suomessa keskustelun tulonjaon oikeudenmukaisuudesta. Huovisen mielestä keskustelu luiskahtaa helposti tasapäistämisen vaatimiseksi. -Sellainen ajatus on aikansa elänyt ja epärealistinen, hän katsoo ja lisää, että vastuun tulonjaon oikeudenmukaisuudesta kantaa esivalta, valtio.

Huovinen toivoisi keskustelua myös siitä, onko valtion kantama vastuu kaventumassa. Ollaanko meillä siirtymässä kohti uusliberalistista ja amerikkalaistyyppistä mallia, jossa iso osa avustamisesta pohjautuu vapaaehtoiseen hyväntekeväisyyteen? -Se ei ole hyvä trendi, Huovinen sanoo.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme