Mainos
Mainos

Piispa määräsi erillisen tarkastuksen Loviisaan

Loviisan suomalaisen seurakunnan kirkkoherran tapa hoitaa seurakunnan asioita ja taloutta on puhuttanut seurakuntaa jo vuosien ajan. Julkisuudessa on puitu muun muassa kirkkoherran kilometrikorvauksia, koska niiden on katsottu olevan yllättävän suuret.

Piispa Eero Huovinen määräsi viime viikon perjantaina erillisen hallinnon ja talouden tarkastuksen Loviisan seurakuntayhtymään. Erityisesti se tulee koskemaan Loviisan suomalaisen seurakunnan taloudenhoitoa ja hallintoa, kerrotaan Helsingin hiippakunnasta.

Loviisan suomalaisen seurakunnan kirkkoherran Veli-Matti Hynnisen tapa hoitaa seurakunnan asioita on puhuttanut seurakuntaa jo vuosien ajan. Hynnisen toimista ei ole tehty virallista valitusta, mutta myös Uudenmaan työsuojelupiiri on kiinnittänyt huomiota tulehtuneisiin henkilösuhteisiin seurakunnassa.

Myös Hynnisen rahankäyttöä on julkisuudessa puitu. Hänen kilometrikorvauksensa ja Loviisan rauhanfoorumiin käytetyt seurakunnan varat ovat herättäneet närää, kertoi seurakunnan asioista runsas viikko sitten laajan artikkelin tehnyt Loviisan Sanomat.

Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulin lakimiesasessori Kirsi Puoliväli kertoo, että Loviisan seurakunnasta on tullut yhteydenottoja tuomiokapituliin viime aikoina. Kirjeet ja soitot ovat käsitelleet työyhteisöön liittyviä ongelmia, ei niinkään taloutta.

Piispa Huovisen määräämän tarkastuksen toimittaa lakimiesasessori Puoliväli. Asiantuntijoina tarkastuksessa toimivat pappisasessori Seija Molina ja Kirkon koulutuskeskuksen kouluttaja, kauppatieteiden maisteri Sami Lahtiluoma. Tarkka aikataulua erilliselle tarkastukselle ei tuomiokapitulissa ole vielä tehty. Valmistelut alkavat Puolivälin mukaan ensi viikolla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme