Mainos
Mainos

Piispainkokous Kotkassa

Luterilaisen kirkon piispainkokous muokkaa kantansa uuteen jumalanpalvelukseen ja Katekismukseen tulevalla viikolla Kotkassa.

Piispainkokous on koolla viimeisen kerran arkkipiispa John Vikströmin johdolla. Vikström on hoitanut puheenjohtajuutta vuodesta 1982. Kokouksen isäntäpiispa on Mikkelin hiippakunnan piispa Voitto Huotari. Uutena piispana kokoukseen osallistuu Turun arkkihiippakunnan piispa Ilkka Kantola. Ainoa naispuolinen osanottaja on asessori Helena Haataja Helsingin hiippakunnasta.

Suurten kirkollisten uudistushankkeiden vuoksi kokoukselle on varattu aikaa kolme päivää alkaen elokuun 25:stä. Kirkkokäsikirja ja Katekismus kuuluvat samaan kirkollisten kirjojen sarjaan kuin jo ajanmukaistetut virsikirja ja raamatunkäännös. Tavoitteena on, että uudistukset ovat valmiina kun kirkko käy kolmannelle vuosituhannelle. Piispainkokoukselta odotetaan kantaa myös mm. uuteen jumalanpalvelukseen ja hiippakuntien hallinnon kehittämiseen. Kokous antaa samoin lausunnon diakonian viran uudistamisesta ja keskustelee mm. muistolehtoihin liittyvistä kysymyksistä.

Piispoja on maassamme yhdeksän. Lisäksi piispainkokoukseen osallistuu yksi asessori kustakin hiippakunnasta sekä kenttäpiispa Hannu Niskanen ja kirkkoneuvos Heikki Mäkeläinen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme