Mainos
Mainos

Piispainkokous puuttui naispappien syrjintään

Kirkossa viranhaltijan on hoidettava kaikki virkaan kuuluvat työtehtävät kaikkien pappien kanssa - sukupuolesta huolimatta.

Piispainkokous on ottanut tiukan kannan naispappeuden vastustamisen vuoksi tapahtuvaan syrjintään seurakunnissa. Helsingissä koolla ollut piispainkokous painottaa, että lainsäädäntö sitoo myös seurakuntia niin, että kirkossa viranhaltijan on hoidettava kaikki virkaan kuuluvat työtehtävät kaikkien pappien kanssa.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että viranhoidossa yhteistyöstä ei saa kieltäytyä naispappeuden vastustamisen vuoksi. Naispapin ja naispappeutta vastustavan välillä ei saa olla syrjintää.

Piispainkokous on lausunnossaan samoilla linjoilla asiasta mietintönsä jättäneen työryhmän kanssa. Työryhmän mietinnössä katsottiin, että syrjintään syyllistyneelle papille voitaisiin antaa huomautus ja tilanteen toistuessa voitaisiin aloittaa kurinpitomenettely.

Piispainkokous kuitenkin korostaa, että virkanäkemyksiä koskevia ongelmia tulee ensisijaisesti hoitaa keskustelujen ja piispallisen kaitsennan avulla. Kokouksen mukaan naispappeuden torjujilla on oikeus toimia kirkon eri viroissa ja tehtävissä, mutta vakaumus ei saa näkyä tehtävien hoitamisessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot