Mainos
Mainos

Piispat ottivat "aikalisän" diakonaatti-asiassa

Luterilaisen kirkon piispainkokous siirsi tänään lausunnon antamista kirkon virkarakenteen uudistuksesta eli nk. diakonaatin perustamisesta reilulla kuukaudella. Lähinnä aikapulaan vedonneet piispat kokoontuvat asian vuoksi ylimääräiseen piispainkokoukseen Helsinkiin 31. maaliskuuta.

Piispainkokous antaa diakonaatin perustamiskysymyksestä oman lausuntonsa kirkolliskokoukselle, joka tekee asiassa päätöksen aikaisintaan marraskuussa. Diakonaatin perustamista ehdotetaan kirkon virkarakennekomitean mietinnössä, joka valmistui syyskesällä 2002. Sen mukaisesti diakonaattiin kuuluisivat diakoniatyöntekijät, nuorisotyöntekijät ja mahdollisesti myös kirkkomuusikot. Mietinnössä ehdotettiin myös diakonaatin uusille työntekijöille omaa edustuksellista kiintiötä kirkon hallintoelimiin.

Piispainkokouksen valmistusvaliokunnan puheenjohtaja Turun arkkihiippakunnan piispa Ilkka Kantola vetosi aikapulaan, kun lausunnon antamisaikaa pidennettiin maaliskuun loppuun. -Syyskuun piispainkokouksella kun ei ollut mahdollisuutta käydä asiasta riittävää lähetekeskustelua, hän perusteli. Myös arkkipiispa Jukka Paarman mukaan piispat haluavat paneutua diakonaattikysymykseen kunnolla. -Nähdäkseni piispojen perusnäkemykset ovat kuitenkin aika samansuuntaisia, hän huomautti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot