Mainos
Mainos

Piispat ottivat "aikalisän" diakonaatti-asiassa

Luterilaisen kirkon piispainkokous siirsi tänään lausunnon antamista kirkon virkarakenteen uudistuksesta eli nk. diakonaatin perustamisesta reilulla kuukaudella. Lähinnä aikapulaan vedonneet piispat kokoontuvat asian vuoksi ylimääräiseen piispainkokoukseen Helsinkiin 31. maaliskuuta.

Piispainkokous antaa diakonaatin perustamiskysymyksestä oman lausuntonsa kirkolliskokoukselle, joka tekee asiassa päätöksen aikaisintaan marraskuussa. Diakonaatin perustamista ehdotetaan kirkon virkarakennekomitean mietinnössä, joka valmistui syyskesällä 2002. Sen mukaisesti diakonaattiin kuuluisivat diakoniatyöntekijät, nuorisotyöntekijät ja mahdollisesti myös kirkkomuusikot. Mietinnössä ehdotettiin myös diakonaatin uusille työntekijöille omaa edustuksellista kiintiötä kirkon hallintoelimiin.

Piispainkokouksen valmistusvaliokunnan puheenjohtaja Turun arkkihiippakunnan piispa Ilkka Kantola vetosi aikapulaan, kun lausunnon antamisaikaa pidennettiin maaliskuun loppuun. -Syyskuun piispainkokouksella kun ei ollut mahdollisuutta käydä asiasta riittävää lähetekeskustelua, hän perusteli. Myös arkkipiispa Jukka Paarman mukaan piispat haluavat paneutua diakonaattikysymykseen kunnolla. -Nähdäkseni piispojen perusnäkemykset ovat kuitenkin aika samansuuntaisia, hän huomautti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme