Mainos
Mainos

Piispat vastustavat eutanasian laillistamista: "Saattohoidon puutteet korjattava"

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat ilmoittivat torstaina vastustavansa eutanasian laillistamista.

Piispat kehottivat yhteisessä kannanotossaan eutanasian laillistamisen sijaan pohtimaan, millaisin keinoin laadukas saattohoito saataisiin koko Suomessa jokaisen tarvitsevan saataville.

Ehdotettuun eutanasialakiin sisältyy piispojen mielestä monia vakavia huolenaiheita.

– Olennainen kysymys on, kuka määrittelee ja millä keinoin sen rajan, jonka jälkeen ihmisen elämän lopettaminen on laillista. Antaisiko laki viestin, että kaikkien niiden ihmisten elämä ei ole arvokasta, joiden kohdalla laillisen eutanasian kriteerit täyttyvät, piispat kysyvät kannanotossaan.

Piispat viittaavat kannanotossaan Sairaanhoitajaliiton kyselyyn, jonka mukaan yhdeksän kymmenestä sairaanhoitajasta katsoo, että saattohoitoa ei ole Suomessa kehitetty riittävästi.

– Nykyisessä kuolevien saattohoidossa on kyselyn mukaan vakavia puutteita. Tätä tilannetta ei tule ratkaista laillistamalla kärsivän surmaaminen, vaan paneutumalla saattohoidon kehittämiseen koko maan alueella, piispat kirjoittavat.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme