Mainos
Mainos

Pikakassoille kilpailija - maksaessa rupattelu sallittu

Leppoistaminen ja downshifting näkyvät jo kaupan kassoilla. Espoossa pikakassoille on kehitetty täysin päinvastaisella idealla toimiva kilpailija. Iso Omenan K-Citymarketissa asiakas voi valita erityisen hitaan kassan.

– Hidas kassa on merkitty kunnollisilla opasteilla tyyliin "elä hättäile". Ajatuksena on, että asiakkaalle annetaan mahdollisuus toimia hyvin rauhallisesti kassatilanteessa, kertoo kauppias Toni Pokela.

Pokelan mukaan on paljon ihmisiä, jotka vieroksuvat kaupassa käyntiä sen vuoksi, että he ovat toimissaan hitaita. Hitaalla kassalla asioidessa tämä pelko on turha.

– Ei tarvitse kokea, että joku hengittäisi niskaan ja pitäisi päästä nopeasti jaloista pois.

Hidas kassa otettiin käyttöön viime viikolla. Kyse on kokeiluvaiheesta. Idea kassasta tuli Aalto-yliopiston suunnalta.

Hitaan kassan kohderyhmänä ovat esimerkiksi vanhukset ja kehitysvammaiset ihmiset. Käyttäjäkunta on lopulta muovautunut värikkääksi — joukossa on ollut muun muassa lapsiperheitä.

– Nimenomaan vanhukset ovat ottaneet kassan positiivisesti vastaan. Negatiivista palautetta ei ole tullut ollenkaan, sanoo Pokela.

Kauppias ei ole kuullut, että vastaavanlaista käytäntöä olisi kokeiltu muualla Suomessa. Konseptiin kuuluu myös, että asiakkaan kanssa on aikaa jutustella hetki — maksutilanteessa kun ei ole kyse nopeuskilpailusta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme