Mainos
Mainos

Pikavipit tuovat töitä haastemiehelle

Haastemiehillä riittää töitä. Viime vuonna Suomen haastemiehillä oli noin 500 000 työtehtävää, kun vuonna 2008 niitä oli noin 350 000.

Syynä on erityisesti pikavippien yleistyminen. Niitä pitää periä usein takaisin, ja silloin haastemies pannaan asialle. Myös yleisesti heikko taloustilanne lisää haastemiesten töitä.

Haastemies yrittää aina ensin toimittaa tiedoksiannettavan asiakirjan postitse tai puhelimitse. Jos asiakas ei näytä saavan kirjeitä näitä väyliä pitkin, haastemies lähtee etsimään häntä henkilökohtaisesti.

Työmäärän kasvun takia haastemies joutuu yhä useammin lähtemään asiakkaan ovelle. Helsingin käräjäoikeuden haastemiesten esimiehen Martti Kolan arvion mukaan syitä voivat olla muun muassa lainkuuliaisuuden puute ja se, että ihmiset liikkuvat enemmän ja heitä on entistä vaikeampi tavoittaa.

Sähköisiä menetelmiä asiakirjojen toimittamiseksi on harkittu, mutta vielä ei ole keksitty vedenpitävää menetelmää tiedoksiannon perillemenemiseksi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot