Mainos
Mainos

Pikavipit tuovat töitä haastemiehelle

Haastemiehillä riittää töitä. Viime vuonna Suomen haastemiehillä oli noin 500 000 työtehtävää, kun vuonna 2008 niitä oli noin 350 000.

Syynä on erityisesti pikavippien yleistyminen. Niitä pitää periä usein takaisin, ja silloin haastemies pannaan asialle. Myös yleisesti heikko taloustilanne lisää haastemiesten töitä.

Haastemies yrittää aina ensin toimittaa tiedoksiannettavan asiakirjan postitse tai puhelimitse. Jos asiakas ei näytä saavan kirjeitä näitä väyliä pitkin, haastemies lähtee etsimään häntä henkilökohtaisesti.

Työmäärän kasvun takia haastemies joutuu yhä useammin lähtemään asiakkaan ovelle. Helsingin käräjäoikeuden haastemiesten esimiehen Martti Kolan arvion mukaan syitä voivat olla muun muassa lainkuuliaisuuden puute ja se, että ihmiset liikkuvat enemmän ja heitä on entistä vaikeampi tavoittaa.

Sähköisiä menetelmiä asiakirjojen toimittamiseksi on harkittu, mutta vielä ei ole keksitty vedenpitävää menetelmää tiedoksiannon perillemenemiseksi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme