Mainos
Mainos

Pikavippifirma antoi asiakkaalleen pääsyn toisten luottotietoihin

Tietosuojavaltuutettu harkitsee tutkintapyyntöä tapauksesta, jossa joensuulaismies pääsi käsiksi pikavippiyhtiön asiakastietoihin.

Sanomalehti Karjalainen kertoo, että miehen Osuusluotto.fi-vippipalvelulta saamassa sähköpostiviestissä oli linkki, joka johti suoraan yhtiön sisäiselle verkkosivulle ja sitä kautta tuhansien asiakkaiden henkilö- ja luottotietoihin.

Osuusluotto.fi:n emoyhtiön Topa Finance Finlandin toimitusjohtaja Pauli Hentunen myöntää tapahtuneen, mutta sanoo sen johtuneen yhden asiakaspalvelijan virheestä.

Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio pitää tapausta vakavana.

-Kyllä meille toimitettu ruutukaappaus näytti aika hurjalta, Aarnio kertoo.

Aarnio on huolestunut viime aikoina ilmi tulleista tietovuodoista. Hän kannattaa lainmuutosta, joka velvoittaisi muutkin kuin operaattorit ilmoittamaan asiakkailleen tietovuodoista.

-Yhdysvalloissa tällainen laki on 43 osavaltiossa. Se on tavallaan parasta, mitä tietoturvalle on tapahtunut, koska yhtiöiden maine ei kestä tällaisia erehdyksiä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme