Mainos
Mainos

Pikkuapollon paluu? Luontoon vapautettiin uhanalaisia liihottajia

Suomen luontoon on vapautettu erittäin uhanalaisia pikkuapollo-perhosia. Laji katosi eteläisestä Suomesta jo 1940-luvulla. Siirtoistutus on harvoin käytetty keino lajien suojelussa.

Pikkuapollo on hävinnyt monista paikoista laidunniittyjen vähennyttyä. Uhanalaiseksi supistunutta pikkuapollojen kantaa yritetään nyt kasvattaa siirtämällä perhosia uusille alueille Etelä- ja Varsinais-Suomessa.

Pikkuapolloja siirtoistutetaan kolmelle uudelle elinpaikalle Varsinais-Suomessa. Eilen sipoolaiselle kukkaniitylle laskettiin liihottelemaan 20 numeroitua ja hedelmöitettyä naarasperhosta. Munista uudet perhoset kuoriutuvat ensi kesänä.

Pikkuapollot on rauhoitettu koko Euroopassa. Suomessa on jäljellä yhteensä noin 30 esiintymää, joista vain kaksi on sisämaassa.

Runsain esiintymä on Somerolla Häntälän rotkoissa. Pikkuapollot ovat hyvin kotipaikkauskollisia, eivätkä ne liiku elämänsä aikana kuin enintään parin kilometrin matkan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot