Mainos
Mainos

Pikkujoulut käyvät vilkkaana

Pikkujouluaika on kuumimmillaan. Sekä poliisi, taksit että ravintolat uskovat kansaa olevan liikkeellä erityisen paljon tulevien kahden viikonlopun aikana.

-Viime viikonloppu oli ensimmäinen, kun alkoi olla kova kiire. Työmme kulminoituu keskustoihin ja öisiin kotikeikkoihin, komisario Heikki Kallio Helsingin poliisista kertoo.

- Valmiutemme ovat tällaisina viikonloppuina paremmat. Jokainen tehtävä saadaan hoidettua, mutta eri asia on, saammeko partion joka keikalle heti.

Ylikomisario Mika Pöyry Helsingin poliisista kertoo pikkujouluajan näkyvän erityisesti pahoinpitelyistä johtuvien hälytysten määrässä.

Tavallista tiiviimpi yhteistyö poliisin ja sosiaaliviranomaisten välillä on olennainen osa joulunalusaikaa.

- Säätila vaikuttaa yllättävän paljon siihen, millaisia viikonloput pikkujoulujen aikaan ovat, Pöyry toteaa.

Kelit määräävät pitkälti myös taksijonojen pituuden. Taksiliiton viestintäjohtaja Nina Nizovsky lupaa, että kaikki kynnelle kykenevät taksit ovat kaupunkialueilla liikenteessä. Sekään ei silti välttämättä takaa nopeaa palvelua.

- Jos ensilumi tulee, niin karkeloista palatessa on varmaankin ruuhkaa taksitolpalla. Jonossa on syytä kysellä, onko samaan suuntaan menijöitä, ettei jokaista tarvitse kuljettaa yksitellen kotiinsa, Nizovsky neuvoo.

- Kannattaa myös katsoa, että taksi on laillinen, jotta on varmasti turvassa. Pimeään aikaan on liikkeellä myös pimeitä kyyditsijöitä.

Pikkujoulut ovat samassa aikataulussa myös maakunnissa. Osuuskauppa Keskimaan toimialajohtaja Pasi Kunelius sanoo, etteivät heikot talousuutiset näy ainakaan Jyväskylän juhlahumussa.

- Varaustilanteessa ei ole muutoksia. Meidän ravintoloissamme on aika täyttä tulevat viikonloput. Firmojen määrä on entisellään, mutta lisäksi näyttää siltä, että tavallisia seurueita on liikkeellä entistä enemmän, Kunelius sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme