Mainos
Mainos

Pikkulasten kävelytuolilla kaatumisista päävammoja

Pikkulapset ovat saaneet kävelytuolin käytön yhteydessä sattuneissa tapaturmissa päävammoja.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan tapaturmia on sattunut useissa Euroopan maissa, kun lapsi on kaatunut tai pudonnut kävelytuolilla esimerkiksi rappusissa. Tapaturmissa syntyneistä vammoista jopa yhdeksän kymmenestä on kohdistunut pikkulasten päähän.

Pikkulapset ovat saaneet myös palovammoja kasvoihin ja rintaan, kun he ovat kurotelleet liedelle kävelytuolin avulla.

- Tutkimusten mukaan lapsi ei opi kävelytuolin avulla nopeammin kävelemään. Lisäksi pikkulapsi joutuu kävelytuolissa alttiiksi monenlaisille tapaturmille, joiden riskiä vanhemmat eivät osaa tunnistaa ja estää. Kävelytuolissa lapsi voi liikkua yllättävän nopeasti ja ulottua paremmin aiemmin ulottumattomissa olleisiin paikkoihin, sanoo THL:n tutkija Jaana Markkula.

- Vanhempien tulisi muistaa, ettei lasta voi jättää hetkeksikään valvomatta kävelytuoliin.

THL:n mukaan kävelytuolien (engl. baby walker) on todettu liittyvän erilaisiin tapaturmiin muita lastentarvikkeita useammin useissa Euroopan maissa. Kävelytuolit on suunniteltu 5-15 -kuukauden ikäisille.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot