Mainos
Mainos

Pikkulasten rokotuskerrat vähenevät

Pikkulasten rokotusohjelma uudistuu vuodesta 2005 lähtien. Yhdistelmärokotteiden avulla pyritään samaan tautisuojaan kuin aiemminkin.

Pikkulasten rokotusohjelma uudistuu vuodesta 2005 lähtien. Kansallinen asiantuntijatyöryhmä esittää uudistusta, jossa annettavien pistosten määrä vähenee puolella. Tämä onnistuu yhdistelmärokotteen avulla.

Tuleva ohjelma antaisi saman tautisuojan kuin entinenkin, sillä työryhmä ei ole hyväksynyt uusia tauteja neuvoloiden listoille. Pitkään tosin mietittiin muun muassa jo olemassaolevan vesirokkorokotteen hyväksymistä ohjelmaan.

Erikoistutkija Satu Rapola Kansanterveyslaitokselta kertoo, että Yhdysvalloissa vesirokkorokote on jo melko laajasti käytössä, ja rokotteen vaikutuksia amerikkalaislasten vesirokkotapauksiin seurataan Suomessa.

Vesirokkorokote on yksilötasolla hyvä, mutta kansanterveystutkijat pelkäävät, että sukulaistauti vyöruusu alkaa sen myötä levitä. Näin voi käydä jos työikäinen väestö ei saa lapsilta luonnonmukaista tehostetta omaan vastustuskykyynsä.

Muutokset rokotusohjelmaan tehdään todella varovasti. Nyt tehty esitys on vielä pohdittavana sosiaali- ja terveysministeriössä. Eduskunnan on määrä vahvistaa uusi rokotusasetus vielä tämän syksyn aikana.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 19.09.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme