Mainos
Mainos

Lasten tulitikkuleikit sytyttivät autiotalon tuleen Porissa

Lasten tulitikkuleikkien epäillään sytyttäneen tänään ainakin kaksi tulipaloa.

Porissa syttyi 40 neliön asumaton talo Kaharinpellontiellä. Päivystävän palomestarin mukaan alle 10-vuotiaat lapset olivat leikkineet talon kuistilla, kun tuli olikin päässyt tarttumaan talon rakenteisiin. Kukaan ei loukkaantunut palossa, mutta rakennus kärsi huomattavia vaurioita.

Urjalassa Pirkanmaalla alakouluikäiset lapset olivat leikkineet ilmeisesti paukkupommeilla asuinrakennuksen pihapiirissä, kun tuli pääsi leviämään maastoon.

Talon asukkaat estivät tulen leviämisen asuinrakennukseen, mutta maastoa paloi parisataa neliötä. Pelastuslaitos sammutti maastoa pitkälle iltaan.

Pelastuslaitoksista muistutetaan, että maasto on tällä hetkellä erittäin kuivaa ja syttyy helposti myös roskia poltettaessa. 

Risujen poltto sytytti heinikon Mäntyharjulla

Myös Mäntyharjulla on kärynnyt maastoa käsistä riistäytyneen tulen takia. Etelä-Savon pelastuslaitokselta kerrotaan, että risujen poltosta syttynyt palo oli levinnyt heinikkoon iltapäivällä Laivakallionpolulla.

Kun pelastuslaitos oli saapunyt kohteeseen, paloalue oli ollut useiden satojen neliöiden kokoinen. Palo saatiin kuitenkin rajatuksi nopeasti. Palo ei uhannut rakennuksia.

Otsikkoa muutettu 4.5.17 klo 19.39: "Pikkulasten tulitikkuleikeillä ikävä päätös: Sytyttivät kotitalon tuleen Porissa ja maastoa Urjalassa" vaihdettu muotoon "Lasten tulitikkuleikit sytyttivät autiotalon tuleen Porissa"

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme