Mainos
Mainos

Pikkulasten vanhemmille joustava hoitoraha vuoden alusta

Osa-aikatyötä tekevä alle 3-vuotiaan lapsen vanhempi voi saada uutta joustavaa hoitorahaa ensi vuoden alusta. 

Joustava hoitoraha on 240 euroa kuukaudessa enintään kolme päivää viikossa tai 4,5 tuntia päivässä työskentelevälle vanhemmalle. Enintään neljä päivää viikossa tai kuusi tuntia päivässä työskentelevälle joustava hoitoraha on 160 euroa kuukaudessa. 

Hallitus uskoo, että uuden joustavan hoitorahan avulla pienten lasten vanhempien on entistä helpompi ottaa vastaan osa-aikatyötä. 

Joustava hoitoraha korvaa niin kutsutun osittaisen hoitorahan pikkulasten vanhempien osalta. Osittaista hoitorahaa voidaan jatkossakin maksaa muun muassa koulutielle lähtevän lapsen vanhemmalle. Osittainen hoitoraha on reilut 96 euroa kuussa. 

Eduskunta hyväksyi hoitorahauudistuksen äänestyksessä keskiviikkona.   

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot