Mainos
Mainos

Pikkupojat tekivät perättömiä paloilmoituksia

Pohjois-Savossa kaksi pikkupoikaa on tehnyt perättömiä ilmoituksia tulipaloista hätäkeskukseen.

Viime viikon torstaina Pohjois-Savon hätäkeskukseen tuli puhelu, jossa ilmoitettiin, että Varkaudessa Puistokatu 4:ssä palaa kerrostalo.

Poliisin ja pelastuslaitoksen mentyä "palopaikalle" kävi kuitenkin ilmi, että kyse oli ilkivaltaisesta ilmoituksesta.

Tapahtumasta kirjattiin rikosilmoitus perättömästä vaarailmoituksesta, jossa rangaistuksena on sakkoa tai vankeutta enintään yksi vuosi.

Myöhemmin poliisin tutkimuksissa selvisi, että ilkivaltaisen puhelun olivat tehneet 6- ja 7-vuotiaat pojat.

Toinen pojista oli saanut idean soitosta hätäkeskukseen. Poika oli näppäillyt puhelimeensa numerot 112 ja antanut puhelimen tämän jälkeen kaverilleen, joka oli tehnyt ilmoituksen tulipalosta. Tämän jälkeen pojat olivat menneet tapahtumapaikan lähelle seuraamaan palokunnan paikalle tuloa.

Vastaavanlainen puhelu myös viikkoa aikaisemmin

Pojat olivat soittaneet myös vastaavanlaisen puhelun hätäkeskukseen viikkoa aikaisemmin.

Tuolloin tapahtumapaikkakunta oli jäänyt epäselväksi, minkä takia pelastuslaitos ja poliisi olivat käyneet tehtävällä väärällä paikkakunnalla.

Poliisi on puhuttanut 6- ja 7-vuotiaat pojat vanhempiensa kanssa. Pojat eivät pystyneet sanomaan mitään syytä ilkivaltaisen ilmoituksen tekemiseen.

Molemmat pojat katuivat tekoaan. Koska pojat ovat alle 15-vuotiaita, heitä ei voida rangaista asiassa.

Poliisin mukaan tämä ei kuitenkaan vapauta poikia korvausvastuusta. Pojat käyvät selvittämässä mahdollisia korvausvaatimuksia Varkauden paloasemalla.

Lisäksi alle 18-vuotiaiden tekemistä rikoksista laaditaan aina lastensuojeluilmoitus sosiaalitoimistoon.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme