Mainos
Mainos

Pikkutyttöjen kauneuskilpailut Suomeen

Prinsessaleikkejä vai pikkutyttöjen missikilpailut? Ei kumpikaan, vaan tyttöjen kauneuspäivä prinsessana, sanoo lasten kauneuskilpailuja järjestävä Marjo Niittyviita.

Television Supermarjo ja tytöt –sarjasta tuttu Niittyviita on järjestämässä loka-marraskuun aikana pääkaupunkiseudulla kauneuskilpailut alle 12-vuotiaille tytöille. Kilpailuissa tulee olemaan kaksi sarjaa, 6-8 –vuotiaiden sekä 9-12 –vuotiaiden sarja.

Yhdysvalloissa lasten kauneuskilpailut ovat tuottoisa bisnes. Osassa niistä käytetään tekorusketusta, meikkejä ja rintatoppauksia. Niittyviita kuitenkin vakuuttaa, että jenkkityyli ei ole rantautumassa Suomeen.

– Olen aina katsellut näitä jenkkien lapsimissikisoja ja ajatellut, että ai kamala, miksi lapset esineellistetään? Miksei tätä voisi tehdä toisin, päivä prinsessana –tyyliin? Monella tytöllä on kuitenkin unelmana pukeutua kauniiksi ja laittaa kruunu päähän.

Suomen tapahtumassa kukaan ei jää palkitsematta, vaan kaikki ovat joko ykkösiä, kakkosia tai kolmosia.

– Haluan, että tästä jää itsetuntoa nostattava vaikutus. Jos tällaisen tekee väärin, voi yhden päivän aikana romuttaa lapsen minäkuvaa ja itsetuntoa hirveästi.

Niittyviita sallii kauneuskilpailussaan pienen ehostamisen, kuten huulikiillon, poskipunan ja kynsilakan. Ei kuitenkaan esimerkiksi itseruskettavia aineita eikä tekoripsiä.

– Ehostamisen tulee lähteä lapsesta itsestään. Jos lapsi sanoo, että äiti haluaisin kiharat, niin sitten laitetaan kilpailun kauneuskeskuksessa kiharat. Kaiken täytyy lähteä lapsesta, Niittyviita korostaa.

Vielä ensimmäisestä vuodesta Niittyviita ei odota taloudellista menestystä – ja hän on varautunut myös negatiivisten kommenttien ryöppyyn.

– Aina, kun tekee jotain uutta, se kohahduttaa. Toivon, että ihmiset ensin katsoisivat, miten tapahtuma järjestetään, ja arvostelisivat vasta sen jälkeen.

Lasten kauneuskilpailuista kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat. Lehti kertoo myös, että Virossa järjestetään syyskuussa Little Miss Estonia -kilpailu.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot