Mainos
Mainos

Ulkoilu saattaa jäädä äitienpäivänä väliin – vasta ensi viikon puolivälin jälkeen lämpenee kunnolla

Kolea ja epävakainen sää jatkuu vielä muutaman päivän ajan. MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi kertoo, että sää lämpenee hieman perjantaina.

– Tuolloin maan etelä- ja lounaisosassa lämpöasteita saattaa olla kymmenkunta ja pahimmat sateet hellittävät.  Pohjoisessa sää on edelleen koleaa, ja mittari nollan paikkeilla, Rintaniemi kertoo.

Lauantai on näillä näkymin viikon lämpimin päivä. Rintaniemen mukaan sää alkaa näyttää pitkästä aikaa keväiseltä. Maan länsi- ja eteläosassa mittari saattaa kohota jopa 12-13 lämpöasteeseen, tosin pohjoisessa on edelleen vain noin viisi lämpöastetta.

– Sää on pääosin poutaista, eikä laajaa sadealuetta ole Suomen yllä. Kuurosateet ovat kylläkin edelleen mahdollisia.

Äitienpäivä eli sunnuntai on jälleen hieman lauantaita viileämpi.

– Tuolloin pilvisyys vaihtelee, mutta auringon pilkottaessa etelässä ja lännessä saattaa olla kymmenisen astetta lämmintä. Kuurosateet ovat edelleen mahdollisia, mutta niiden olomuotona on vesi, ei enää lumi, Rintaniemi kertoo. 

Ensi viikolla mennään jälleen aavistuksen kohti lämpimämpää säätä.

– Keskiviikon jälkeen lämpötilat ovat etelässä yleisesti 10-15 astetta. Silti sää on edelleen ailahtelevaista, mutta tuolloin jo ajankohtaan nähden normaalia toukokuun säätä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme