Mainos
Mainos

Pilaantuneiden maiden kunnostus vie miljoonia

Arvioiden mukaan kunnostus maksaa noin 10 euroa jokaista suomalaista kohti vuodessa.

Pilaantuneiden maiden kunnostus vie Suomessa 50-70 miljoonaa euroa vuodessa ainakin parin seuraavan vuosikymmenen ajan. Tällaiseen summaan päädytään ympäristöministeriön ja Suomen ympäristökeskuksen selvityksessä, joka julkistettiin tänään.

Selvityksessä arvioidaan, että kunnostus maksaa noin 10 euroa jokaista suomalaista kohti vuodessa. Kustannukset ovat keskitasoa Euroopassa.

Suomessa kunnostetaan vuosittain lähes 450 pilaantunutta maa-aluetta, ja yhteensä yli puoli miljoonaa tonnia maata. Maaperän pilaantuminen johtuu yleensä kemikaalien tai öljyn huolimattomasta käytöstä ja tietämättömyydestä.

Kunnostus tehdään siten, että pilaantuneet maa-ainekset poistetaan ja korvataan puhtailla mailla.

Kunnostuksen maksaa ensisijaisesti pilaantumisen aiheuttaja. Jos pilaantumisen aiheuttajaa ei ole joko pystytty selvittämään tai aiheuttaja on varaton, valtion ympäristötyövaroja on voitu käyttää kunnostuskuluihin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot