Mainos
Mainos

Pilapuheet Pohjois-Koreasta poikivat perussuomalaisille kutsun maahan

Perussuomalaisten kansanedustajien Kaj Turusen ja Juho Eerolan puheet Pohjois-Korean johtajan kuoleman jälkeen ovat tuoneet kaksikolle kutsun vierailla maassa.

Vierailukutsu tuli vuodenvaihteen jälkeen. Joulukuussa kaksikko oli herättänyt huomiota tyylillään, jolla he eduskunnan keskustelussa kommentoivat Pohjois-Korean johtajan Kim Jong Ilin kuolemaa.

Turunen oli ehdottanut hiljaista hetkeä "rakastetun johtajan" muistolle. Eerola puolestaan toivotti kaikkivaltiaan siunausta uudelle johtajalle.

Julkisuudessa edustajien osanotto leimattiin velmuiluksi ja mauttomaksi pilailuksi. Eduskunnan perussuomalainen varapuhemies Anssi Joutsenlahti tulkitsi blogissaan, että "pojat olivat liikkeellä vähän sarkastisestikin ja joulun rauhan juhlan innoittamina".

Eerola ja Turunen ovat ilmoituksensa mukaan valmiit harkitsemaan vierailua Pohjois-Koreassa, jos kutsu tulee eduskunnan kautta.

Turunen ja Eerola tapasivat Pohjois-Korean edustajia maanantaina Helsingissä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme