Mainos
Mainos

Piltit nauttivat puhtaampaa äidinmaitoa

Suomalaisvauvojen saama äidinmaito on aiempaa puhtaampaa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan joidenkin ympäristömyrkkyjen pitoisuudet ovat laskeneet lähes 85 prosenttia parissakymmenessä vuodessa.

Muutoksen taustalla ovat äitien ruokavaliossa tapahtuneet muutokset sekä teollisuuspäästöjen väheneminen. Suomalaisten yleinen altistumislähde ympäristömyrkyille on Itämeren rasvainen kala, jota syödään aikaisempaa vähemmän. Esimerkiksi dioksiiniyhdisteiden pitoisuudet ovat laskeneet kuudesosaan ja PCB-yhdisteiden viidesosaan aikaisemmasta.

Myrkyt saattavat aiheuttaa esimerkiksi hampaisiin kiillevaurioita. Niiden epäillään olevan riski myös muille kehityshäiriöille ja esimerkiksi kilpirauhasen toiminnan häiriölle.

Äidinmaidosta on selvitetty haitta-aineita vuodesta 1987 viiden vuoden välein. Uusin tutkimus alkaa syksyllä synnytysosastoilla Helsingissä, Kuopiossa ja Rovaniemellä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot