Mainos
Mainos

Pilvet peittivät tähdenlentomyrskyn

Tähtiharrastajat ovat tähyilleet viime yönä toivorikkaina taivaalle nähdäkseen tuhansia tähdenlentoja. Valitettavasti sää ei suosinut, sillä pilvet eivät väistyneet taivaalta harrastajien harmiksi.

Leonidit ovat komeetta Tempel-Tuttlea seuraavia pieniä, tuskin hiekanjyvän kokoisia hiukkasia. Leonideja osuu maan kiertoradalle joka vuosi, mutta erityisen komeasti ne näkyvät 33 vuoden välein, kun maan kiertorata kohtaa komeetan hännän.

Maata kiertäville satelliiteille sama myrsky saattaa olla kohtalokas. Viime vuonna huippuherkät laitteet selvisivät hiukkasten pommituksesta ehjinä, koska ilmiö oli ennakoitua vaisumpi. Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa sulki satelliittiensa herkimmät osat ja käänsi laitteet avaruudessa suojatakseen laitteita.

Nyt leonidien ja maapallon tiet erkanevat aurinkokunnassa runsaaksi kolmeksikymmeneksi vuodeksi ja harrastajat jäävät odottamaan uutta mahdollisuuutta tähtitaivaan upeimman ilmiön näkemiseen.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme