Mainos
Mainos

Pimeä rakennustyövoima kuriin kulkuluvilla

Esityksen mukaan työntekjällä on syksyllä rakennustyömailla selvä kulkulupa, josta käy ilmi, kenen leivissä hän on. Valvonnan ulkopuolelle jäisivät vain yksityishenkilöiden rakennustyömaat

Pimeän työvoiman käyttö rakentamisessa on Suomessa päässyt valtaamaan alaa. Osa pimeästä aliurakoinnista on siirtynyt jopa järjestäytyneen rikollisuuden käsiin.

- Veronmaksajat on suurin ryhmä, joka tässä häviää ja tietenkin rakennusalan yritykset kilpailutilanteen vääristymisen takia, Rakennusteollisuuden työmarkkinajohtaja Tapio Kari kertoo.

Tänään työnsä valmiiksi saanut kolmikantatyöryhmä oli epätavallisen yksimielinen. Kaikilla tulee olla rakennustyömaalla selvä kulkulupa, josta käy ilmi, kenen leivissä hän on.

- Isommilla työmailla on vapaaehtoisesti käytössä sähköinen kulkulupajärjestelmä, joka on vielä pitemmälle kehitetty järjestelmä. Mutta se ei ihan pienille käy, kertoo hallitusneuvos Raila Kangasperko Työministeriöstä.

Kokonaan tarkan valvonnan ulkopuolelle jäävät ainoastaan yksityishenkilöt, jotka rakennuksillaan töitä teettävät. Muiden pitää työntekijänsä valvoa tarkasti.

- Pimeää työvoimaa ei voi rakennusalalta koskaan häivyttää täydellisesti mutta sanoisin, että tällä voidaan häivyttää merkittävässä määrin, uskoo Rakennusliiton puheenjohtaja Kyösti Suokas.

Kulkuluvat otettaneen käyttöön jo syksyllä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme