Mainos
Mainos

Pimeässä hohtavaa myrkkylevää Tammisaaren saaristossa

Tammisaaren saaristossa on havaittu huomattavia määriä myrkyllistä panssarisiimalevää.

Suomen ympäristökeskuksen mukaan panssarisiimalevää on havaittu heinäkuussa Danskogin Ramsängsfladanissa. Aiemmin havaintoja on tehty Ahvenenmaan saaristossa.

Ihmiselle levä voi aiheuttaa ihoärsytystä. Sen tuottamat myrkyt voivat myös kerääntyä pohjalla eläviin kaloihin ja sitä kautta kaloja syöviin eläimiin. Levää esiintyy etenkin matalissa ja suljetuissa merenlahdissa.

Panssarisiimalevä hohtaa pimeässä, ja leväesiintymän voi havaita esimerkiksi perämoottorin tai airon sekoittaessa vettä. Esiintymät ovat suurimmillaan loppukesällä.

Ympäristökeskus pyytää levää nähneitä ilmoittavan havainnoistaan Merikeskukseen, jotta levän esiintymisalue saadaan kartoitettua.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot