Mainos
Mainos

Pimeitä takseja halutaan rangaista kovemmalla kädellä

Suomen taksiliitto perää nykyistä kovempia rangaistuksia ns. pimeille takseille. Liitto haluaisi, että mallia otettaisiin Ruotsista.

Pimeät taksit ovat ongelma etenkin Turussa, jossa luvatta taksiliikennettä harjoittavia autoilijoita on enimmillään ollut kuutisenkymmentä. Myös pääkaupunkiseudun pimeiden taksien lukumäärä on samoissa tietämissä. Taksiliiton toimistusjohtaja Lauri Säynäjoki vaatiikin, että kiinni jääneiden rangaistuksia pitäisi koventaa. Hän ehdottaa, että oppia otettaisiin Ruotsista, jossa luvattomasta henkilöliikenteen harjoittamisesta voidaan tuomita vuosi vankeutta.

Asia on esillä ensi torstaina, kun Taksiliiton edustajat ja liikenneministeri Olli-Pekka Heinonen tapaavat. Ratkaisuja ongelmaan pohtii myös pääkaupunkiseudun taksityöryhmä.

Taksiliitto perustelee pimeiden taksien karsimisen tarvetta asiakkaiden turvallisuudella, joka ei ole taattu luvattoman taksin kyydissä. Pimeiden taksien aiheuttamaa taloudellista menetystä ei ole arvioitu.
(STT-MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme