Mainos
Mainos

Pintavedet ennätyslämpimiä

Vesistöjen pintavedet ovat aikaisen kevään ja lämpimän alkukesän takia ennätyksellisen lämpimiä. Suomen ympäristökeskuksen mukaan esimerkiksi Saimaan ulapoilla mittarilukemat ovat jopa 17-21 astetta. Päijänteellä veden lämpö oli puolestaan 17-19 ja Oulunjärvellä paikoin 20 astetta.

Laatokan vesi on kylmimmillään vain pariasteista, pääosin kuitenkin 3-4-asteista. Rantavesien lämpötilat ovat korkeampia. Suomen ympäristökeskus seuraa Suomea ympäröivien merialueiden ja suurimpien järvien pintavesien lämpötiloja satelliittikuvilta. Päivittäin saadaan pari kolme käyttökelpoista satelliittikuvaa, mutta joskus liiallinen pilvisyys estää merialueilta otettujen kuvien käyttöä.

Tänä vuonna satelliittipohjaista menetelmää on voitu käyttää laajasti hyväksi. Esimerkiksi viime kuussa kertyi 16 karttaa, ja pilvettömän poutasään ansiosta karttoja on tässä kuussa tehty joka päivä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme