Mainos
Mainos

Piraattiäänitteistä Suomessa jopa 200 miljoonan tappiot

Virosta hankitut piraattiäänitteet aiheuttavat suomalaisille äänitetuottajille ja -tekijöille vuosittain noin 200 miljoonan markan tappiot. Alan järjestöt vetoavatkin Viron hallituksen keskeisiin ministereihin myynnin lopettamiseksi.

Suurin osa Virossa markkinoilla olevista olevista piraattituotteista kulkeutuu Suomeen ja osa niistä valmistetaan juuri suomalaisille. Yksinomaan Tallinnan Kadaka-torilla käy päivittäin keskimäärin 1200 suomalaista, todetaan kirjelmässä, joka jätettiin pääministeri Mart Siimannille, kulttuuriministeri Jaan Allikille ja sisäministeri Olari Taalille.

Kirjelmässä muistutetaan, että myös Euroopan Unioni on liittymisneuvottelujen yhteydessä todennut, että yksi liittymisedellytys on piraattituotteiden myynnin kuriin saaminen. Samoin Viron neuvotteluissa Maailman kauppajärjestön WTO:n jäseneksi on yhdeksi liittymisehdoksi asetettu tilanteen korjaaminen. Kirjelmän ovat allekirjoittaneet Suomen ääni- ja kuvatallentajat, Teosto ja Suomen elokuvatoimistojen liitto.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme