Mainos
Mainos

Pirjo Nuotiolla oli suuri arvostus Leena Kaskelaa kohtaan: "Leena oli ehdottomasti ykkönen, hän oli oikea uutisleidi"

Vuosi sitten joulun aikaan eläkkeelle jäänyt MTV:n uutisankkuri Pirjo Nuotio muistelee entistä kollegaansa, edesmennyttä Leena Kaskelaa lämmöllä.

Nuotio tuli MTV:lle töihin tammikuussa 1974, jolloin sekä hän että Kaskela työskentelivät kuuluttajina. 80-luvun alussa molemmat siirtyivät uutisankkureiksi.

– Meillä oli pitkä yhteinen ura ja taival, joka jatkui siihen saakka kunnes Leena jäi eläkkeelle vuonna 2004.

Naiset olivat kuitenkin yleensä aina töissä eri aikaan, koska niin kuuluttajat kuin naisankkuritkin työskentelivät eri päivinä.

– Arvostin häntä ihan hirveästi. Leena oli iso nimi, ja vaikka meitä oli useampia naisia kuuluttajina, niin Leena oli ehdottomasti ykkönen.

– Samoin oli uutisten puolella. Kaikista ankkureista siihen aikaan ja ehkä sen jälkeenkin, niin Leena oli ykkönen. Hän oli "The Anchor Woman". Sellaisen uskottavuuden ja oikean uutisleidin tasolle ei ole mielestäni yltänyt kukaan hänen jälkeensä, Nuotio sanoo.

Työlleen omistautunut uutisihminen

Kun MTV aloitti uutislähetykset 1980-luvun alussa, ankkurit tekivät töitä neljä iltaa peräkkäin.

– Leena oli perustamassa uutisia. Hän oli hirveän inostunut työstään.

Työpaikallaan Kaskela ei Nuotion mukaan avannut siviilielämäänsä, vaan hän keskittyi töihinsä.

– Leena oli huomattavan työorientoitunut. Hän oli aina mukana työilmeellä. Työyhteisössä hän oli näkyvä ja erittäin arvostettu henkilö.

Nuotio kehuu muiden tapaan Kaskelan hyvää huumorintajua.

– Se tuli esiin aina kevennysten loppuheitoissa. Hänen huumorinsa oli älyllistä.

– Leena oli terävä-älyinen ja nopea reagoimaan. Hän oli fiksu ja lahjakas monella tapaa, ja hän oli myös vahvasti työtovereiden puolella. Inhimillisyys oli hänessä voimakkaasti läsnä.

Siviilissä Kaskela ja Nuotio eivät pitäneet yhteyttä, mutta Nuotio tiesi Kaskelan vakavasta sairaudesta.

Kaskela kuoli pitkäaikaiseen sairauteen eilen illalla Helsingissä.

– Minulla on suuri kunnioitus häntä kohtaan. Leena oli hirveän omistautunut työlleen ja tietyllä tavalla hän uhrasi työlle paljon, Nuotio kertoo.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme