Mainos
Mainos

Pirkanmaalla synkkä puolituntinen: Neljä ihmistä jäi auton tai mopon alle

Pirkanmaalla jäi aamulla puolen tunnin sisällä kolme ihmistä auton alle ja yksi mopoauton alle. Kaikki tapaukset sattuivat taajama-alueella, kertoo poliisi.

Onnettomuuksista ainakin kaksi tapahtui suojatiellä. Tampereen Tesomalla auton alle jäi 7-vuotias tyttö. Poliisin tietojen mukaan tyttö sai kolarissa mahdollisesti aivotärähdyksen.

Vakavampi kolari sattui Pispalan valtatiellä.

–Kääntyvä auto oli ajanut jalankulkijan päälle suojatiellä. Tämä jalankulkija oli jäänyt sitten jumiin auton alle, Pirkanmaan poliisilaitoksen tiedottaja Päivi Ketoluoto kertoo MTV Uutisille.

Auton alle jäänyt toimitettiin sairaalahoitoon. 

Mopoauto-onnettomuudessa ei tapahtunut vakavia loukkaantumisia. Kolmannen auto-onnettomuuden yksityiskohtia ei ollut poliisin tiedossa.

Poliisi: Näkyvyys heikko nyt myös taajama-alueilla

Poliisi kehottaa kaikkia liikenteessä liikkujia olemaan aivan erityisen varovaisia pimeinä ja sateisina aamuina.

–Voisi kuvitella, että valaistulla taajama-alueella niin jalankulkijat kuin pyöräilijätkin näkyisivät paremmin kuin taajaman ulkopuolella. Asia ei kuitenkaan ole ihan näin, poliisi toteaa tiedotteessa.

–Sade ropisee, musta ja sateen kastelema tien pinta tuntuu imevän kaiken valon itseensä.

Poliisi muistuttaa myös autoilijoita tarkkaavaisuudesta ja kehottaa kuljettajia pitämään ajonopeutensa kurissa.

–Jalankulkijoiden paras ja halvin henkivakuutus on edelleenkin kunnon heijastin yhdistettynä liikennesääntöjen noudattamiseen. Ilahduttavan paljon jo nykyään näkyy päällysvaatteiden päälle puettavia heijastinliivejä, jotka moninkertaistavat näkyvyyden.

Polkupyöräilijöiden kannattaa poliisin mukaan tarkistaa, että kaikki pyörän heijastimet ja valo ovat kunnossa.

–Moni pyöräilijä on myös huomannut kiinnittää selkäreppuun tai pyörän takaosaan punaista valoa vilkuttavan lampun, joka tuo lisäturvaa.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme