Mainos
Mainos

Pirkanmaan karhu matkalla pohjoiseen

Tampereen seudulla alkuviikosta havaittu karhu näyttää liikkuvan kohti pohjoista. Poliisi on varmistanut jälkimittauksin, että ylöjärveläisiä säikytellyt eläin on siirtynyt Viljakkalaan.

Viljakkalan Karhen kylästä löydetyt jäljet ovat täsmälleen samanlaiset kuin Ylöjärvellä. Tassun jälki on 15 senttiä leveä ja yli 20 senttiä pitkä. Jäljistä päätellen liikkeellä on täysikasvuinen uroskarhu.

Viljakkalassa karhu kävi tiistaina aamuyöstä rohkeasti talon pihassa, rikkoi roskiksen ja kaiveli kompostia. Runsaan kilometrin päässä on mehiläistarha, mutta sen hunajaa eläin ei ainakaan heti vainunnut.

Komisario Pasi Kaikkonen Ylöjärveltä kertoo, että karhunkaatolupaa ei ole tarkoitus anoa. Jos eläin käy vaaraksi ihmisille, se voidaan lopettaa poliisilain nojalla.

Mikäli karhu jatkaa matkaansa samaan suuntaan kuin alkuviikosta, se saapuu Seitsemisen kansallispuiston erämaihin Kurun ja Parkanon välille. Mahdollisesti se aloitti kaupunkimatkansa juuri siltä seudulta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme