Mainos
Mainos

Pirkkala uusille urille omalääkärijärjestelmässä

Pirkkalassa kuntalaiset pääsevät jatkossa itse valitsemaan omalääkärinsä.

Lääkäri työssänsä (arkistokuva)

Pirkkalan terveyskeskuksessa kaavaillaan siirryttäväksi uuteen käytäntöön vuoden 2006 alussa. Tuolloin kuntalaiset voivat valita itse omalääkärinsä terveyskeskuslääkärien joukosta ja lääkärit puolestaan voivat päättää sen, kuinka monta potilasta ottavat vastuulleen.

Pirkkalan mallissa lääkäri voi ottaa vastuulleen 500-2000 potilasta, ja palkka määräytyy työmäärän mukaan.

Ylilääkäri Jouko Hietalan mukaan tavoitteena on palvelun parantamisen ohella tasata lääkärien työtaakkaa ja tehdä terveyskeskuksesta aiempaa houkuttelevampi työpaikka. Uuden mallin etuihin kuuluu Hietalan mukaan sekin, että terveyskeskuksen eri lääkärit voivat perehtyä eri sairauksiin ja ottaa hoitaakseen etenkin niitä potilaita, joiden vaivoista tietävät eniten.

Mallista on Hietalan mukaan saatu hyviä kokemuksia ainakin Tanskassa ja Norjassa. Pirkkalan kokemuksista on tarkoitus tehdä raportti sosiaali- ja terveysministeriölle, jotta muissakin kunnissa voidaan miettiä mallin käyttökelpoisuutta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot