Mainos
Mainos

Pirkkalan pormestarille potkut

Pirkkalan kunnanvaltuusto päätti eilen kokouksessaan erottaa pormestari Antero Saksalan (kok.). Pormestari joutui nyt Suomessa ensimmäisen kerran lähtemään tehtävästään valtuuston ilmaiseman epäluottamuksen vuoksi.

Erottamisen kannalla oli 23 valtuutettua, ja Saksalan jatkoa puolsi 11 valtuutettua. Tyhjää äänesti yhdeksän valtuutettua.

Erottamista valmistellut tilapäinen valiokunta totesi, että epäluottamus on syntynyt monien asioiden summana. Moitteita Saksala sai muun muassa yhteistyökyvyn puutteesta.

Uutta pormestaria ei valittu. Valtuusto kokoontuu seuraavan kerran ensi viikolla.

Poliittista johtajuutta korostava pormestarijärjestelmä tuli Suomessa käyttöön vuonna 2006, kun kuntalakia uudistettiin. Kunta voi valita kunnanjohtajan sijasta pormestarin, joka on luottamushenkilö. Valtuusto voi erottaa pormestarin kesken toimikauden, jos hän ei nauti valtuuston luottamusta.

Pormestari on valittu vain Pirkkalassa ja naapurikaupungissa Tampereella. Saksala tuli 17 000 asukkaan Pirkkalan pormestariksi viime vuoden tammikuussa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme