Mainos
Mainos

Pirunmerta teki 400 kirjoittajaa

WSOY:n ja Roisto Oy:n yhteisöllinen kirjaprojekti on valmistunut. Tuloksena syntyi Pirunmeri-romaani, jonka tekemiseen jokaisella suomalaisella on ollut mahdollisuus osallistua.

Teoksen kirjoitusprosessi käynnistyi internetissä kuluneen vuoden syyskuussa ja viimeinen luku saatiin päätökseen marraskuun ensimmäisellä viikolla. Pirunmeri on Suomen ensimmäinen kustantamossa julkaistu yhteisöllisesti kirjoitettu kirja. Poikkeuksellisen teoksen kirjoittamiseen osallistui liki 400 kirjoittajaa.

-Pirunmeren myyttisellä matkalla onnistuimme tavoittamaan ja löytämään uusia kirjoittajia, kuten tavoitteemme oli. Mieltäni lämmitti erityisesti kirjoittajien sitoutuminen projektiin: kerran kokeiltuaan moni kirjoittaja alkoi tuottaa tekstiä yhä runsaammin ja tiiviimmin. Projektin aikana ja sen jälkeen saadun palautteen mukaan tilausta kollektiivisille kirjoitusprojekteille on jatkossakin, Roisto Oy:n taiteellinen johtaja ja projektin pääkirjailija Mikko Karppi toteaa.

Jännitysromaani Pirunmeri sijoittuu vanhalle höyryristeilijä Steven’s Seagullille, jolla on kauhutarinoiden värittämä historia. Kun laiva on siirtymässä uudelle omistajalleen valtameren tuolle puolen, alkaa historia toistaa itseään. Laivan ohjausjärjestelmä pettää, mutta miehistö tajuaa pian sen olevan murheista pienin.

Pirunmeri-projekti on ennen kaikkea osoitus suomalaisesta luovuudesta ja kirjoittamisperinteen elinvoimaisuudesta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme