Mainos
Mainos

Pisa-turistit rynnivät Suomeen - moni jää rannalle

Suomen koulujärjestelmään ja sen tuloksiin liittyvä matkailu on jo niin suosittua, että suurin osa tulijoista joudutaan jättämään rannalle.

Halukkaiden vierailijoiden suuri määrä on seurausta Suomen jatkuvasta menestyksestä joka kolmas vuosi järjestettävissä Pisa-testeissä, jotka mittaavat teollisuusmaiden koululaisten osaamista. Vierailijat ovat muiden maiden opetusviranomaisia, poliitikkoja ja opetusalan ammattilaisia.

Tungosta olisi vierailuille niin opetusministeriöön, Opetushallitukseen kuin pääkaupunkiseudun kouluihinkin. Niin sanottuja Pisa-turisteja pyrkii ministeriöön arviolta noin viisi kertaa enemmän kuin on mahdollista ottaa vastaan.

Opetushallitus arvioi saavansa vuodessa noin tuhat vierasta, ja pelkästään pääkaupungin opetusvirastossa ja kouluissa vierailee jopa 1500 kouluturistia. Helsingin opetusvirasto joutuu jättämään rannalle kymmenen seuruetta viikoittain.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme