Mainos
Mainos

Pitkä ennuste: Loppukuussa kylmenee selvästi

Tuoreen ennusteen mukaan säätyyppi muuttuu ja sää kylmenee marraskuun loppupuolella.

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n ennusteen mukaan Pohjois-Atlantille vahvistuu tämän kuun loppupuolella korkeapaineen alue.

– Näyttää siltä, että tämä korkeapaine katkaisee Atlantilta saapuvan matalapaineiden marssin, joka on tuonut Suomeen sateita ja lauhaa ilmaa lounaasta. Loppukuusta alkaen Jäämerellä kulkevat matalapaineet ulottavat välillä sateensa Suomeen ja etelässäkin voi välillä tulla lunta, tulkitsee MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta ECMWF:n ennustetta.

"Säätyyppi näyttää muuttuvan selvästi kylmemmäksi ja kuivemmaksi."

Ennusteen mukaan luoteesta virtaisi meille monesti kuivaa ja kylmää ilmaa, jolloin etelässäkin olisi yleisesti yöpakkasta ja päivisin jäätäisiin lähelle nollaa astetta. Nämä lämpötilat ovat lähellä vuodenajan keskimääräisiä lukemia.

– Viime aikojen lauhaan säähän verrattuna kylmeneminen on huomattava. Säätyyppi näyttää muuttuvan selvästi kylmemmäksi ja kuivemmaksi, sanoo Pekka Pouta.

Talven eli joulu-helmikuun vuodenaikaennusteet ovat ristiriitaisia: ECMWF ennustaa meille tavanomaista lämpimämpää talvea, yhdysvaltalainen NOAA puolestaan tavanomaista kylmempää talvea.

– Talven ennusteissa pääpiirteenä pitäisin Venäjälle vahvistuvaa korkeapainetta, joka voi ulottaa pakkassäänsä myös Suomeen. Tällä hetkellä kireät, yli 20 asteen pakkaset, ovat vielä kaukana Siperiassa. Kylmä ilma on ollut pikemminkin vetäytymässä kauemmaksi itään kuin leviämässä kohti länttä, toteaa Pekka Pouta.

Pitkän aikavälin ennusteet ovat vielä kokeiluasteella.

Suomen ja maailman säätietoja MTV:n sääsivustolla.

Katso ylhäältä videolta katsaus seuraavien viikkojen ennustettuun säätyyppiin sekä alta lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavillaKommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot