Mainos
Mainos

Pitkä kaamospiina päättyy Utsjoella

Utsjoki näkee jälleen huomenna päivänvalon, kun marraskuun lopulla alkanut kaamos päättyy. Ensimmäisenä valon päivänä aurinko tosin pilkahtaa taivaanrannassa vain hieman toistakymmentä minuuttia.

- Meillähän on sitten kymmenkunta minuuttia menoa kuin muurahaiskeossa, naureskelee Utsjoen keskustaajamassa asuva Kari Westerlund.

Hänen mukaansa kaamoksen päättyminen näkyy aivan oikeasti kylän elämässä, kun ihmiset alkavat liikkua enemmän ulkosalla.

Aurinkoa jo huomenna?

Jos sää pysyy kirkkaana, saattaa auringosta nähdä huomenna nähdä vilauksen, ainakin jos kipuaa tunturiin. Westerlund silmäili jo tänään Nuorgamin Pulmankitunturin rapeassa pakkasessa taivaanrantaa ja kehui sen hehkuneen puolilta päivin komean punaisena.

Ensi viikolla päivä pitenee nopeasti, ja jo maanantaina aurinko helottaa Utsjoen yllä yli tunnin. Pian toukokuun puolivälin jälkeen utsjokiset saavatkin nauttia yöttömästä yöstä heinäkuun lopulle asti.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme