Mainos
Mainos

Pitkä sairausloma parantaa harvoin selkäkivun

Selkäkivun aiheuttama pitkittynyt sairausloma ei lupaa hyvää työnteolle. Vain alle kymmenen prosenttia pystyy vuoden kestäneen sairausloman jälkeen palaamaan työhönsä. Lääkäripäivillä puhuneen erikoistutkijan Helena Mirandan mukaan jo neljän, viiden kuukauden poissaolo ennustaa huonoa.

- Pitkä poissaolo työstä aiheuttaa itsessään monia ongelmia. Elämästä katoaa säännöllisyys ja rytmi, sosiaaliset kontaktit vähenevät, ammatillinen itsetunto ja mieliala laskevat ja ansiot heikkenevät, Miranda kuvailee.

Työterveyslaitoksen alustavien tutkimustietojen mukaan kokonaan töistä poissaolo ei lievitä kipuja tai palauta työkykyä paremmin kuin osa-aikainen työssä jatkaminen.

Tuki- ja liikuntaelinvaivat eivät ole lisääntyneet, mutta niiden aiheuttama työkyvyttömyys on kasvanut 2000-luvulla. Mirandan mukaan tämä viittaa siihen, että esimerkiksi selkävaivan kanssa on entistä vaikeampi pärjätä työelämässä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme