Mainos
Mainos

Pitkäaikaisasunnottomien tilanne helpottanut

Pitkäaikaisasunnottomien tilanne on helpottanut maan kymmenessä suurimmassa kaupungissa. Asunnottomat ovat saaneet satoja uusia asuntoja tai asuntopaikkoja.

Vuonna 2008 alkaneen Pitkäaikaisasunnottomuuden vähentämisohjelman aikana on tuotettu jo lähes 700 uutta asuntoa. Ympäristöministeriön ja sosiaali- ja terveysministeriön mukaan ensi vuoden loppuun mennessä asuntojen ja tukiasuntojen määrä nousee lähes 1 700:aan.

Kun pitkään ilman asuntoa elänyt ihminen on saanut tukiasunnon, hänen kuntoutumisensa on päässyt vauhtiin. Moni on pystynyt vähentämään myös alkoholinkäyttöään.

Laskelmien mukaan myös yhteiskunta säästää päihde- ja sairaalapalveluissa, kun ihmiset saavat asua tukiasunnossa ja heitä autetaan tarpeen mukaan. Esimerkiksi 15 hengen asumisyksikkö säästää henkeä kohden lähes 15 000 euroa vuodessa.

Suomen kymmenessä suurimmassa kaupungissa on laskettu olleen noin 2 800 asunnotonta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot