Mainos
Mainos

Pitkäaikaistyöttömän Ninan tarina nostatti kommenttimyrskyn: "Käsittämätöntä työttömien syyllistämistä"

MTV kertoi aamulla 25-vuotiaan pitkäaikaistyöttömän Ninan kuulumisia. Juttu innoitti lukijamme kommentoimaan työttömyyttä, työnhakemista, köyhyyttä ja montaa muuta asiaa.

Tämänaamuinen juttu Ninasta ja hänen perheestään ei ollut ensimmäinen laatuaan, vaan Ninan tilanteesta on kerrottu MTV Uutisten nettisivuilla jo keväällä.

Keskustelu laajeni yhteiskunnalliseksi debatiksi.

”Tämähän on kuin EK :n ja kokoomuksen märkä uni, työttömät syyllistävät itsensä. Hienosti menee ja paremmaksi tulee.”

”Suomen ongelma on se, että eri tuloluokkiin asettuvat kansanryhmät asetetaan vastakkain ja joskus köyhätkin vielä jakautuvat toisia köyhiä kadehtiviin. Nämä harhaiset köyhät luulevat pääsevänsä joskus parempiosaisten joukkoon ja että Suomessa on mahdollisuus kaikilla, vaikka tämä ei pidä ollenkaan paikkaansa.”

"Käsittämätöntä työttömien syyllistämistä aikana, jolloin kokonaiset tuotantoalat lopetetaan! "

Lukijamme myös kannustivat Ninaa ja antoivat hänelle neuvojaan.

”Et varmaan ole syyllinen työttömyyteesi...siihen on kirjoituksen perusteella vaikuttaneet monet syyt. Tsemppiä sinulle...löydät kyllä vielä paikan elämässä...hienoa, että työn edelle menee perhe ja lapset..”

”Hei Nina, soita työhakemuksesi perään ja tiedustele ovatko he saaneet hakemuksesi. Kysele samalla tarkemmin työnkuvasta ja siitä, että milloin karsivat haastatteluun päässeet. Näin saat uuden ajankohdan jolloin voit taas soittaa ja kysyä tilannetta.”

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme