Mainos
Mainos

Pitkäaikaistyöttömiä tuli rajusti lisää

Yli vuoden työttöminä olleiden määrä on vuodessa noussut 25 prosenttia. Heitä oli helmikuussa jo yli 50 000. Verrattuna edellisten vuosien helmikuun lukuihin, viimeksi yli vuoden työttömiä on ollut yli 50 000 vuonna 2007.

Sen sijaan lomautusten määrä ei enää vuodessa kasvanut niin voimakkaasti. Henkilökohtaisesti lomautettujen määrä kasvoi vuodessa 8 prosenttia, kokonaan vailla työtä olevien määrä 16 prosenttia.

Erot näkyvät myös kuntatasolla. Lomautettujen määrä kasvoi joka toisessa kunnassa, mutta kokonaan työtä vailla olevien yli 80 prosentissa kuntia.

Vuoden aikana vähintään 15 prosentin työttömyysasteiden kuntien määrä kasvoi. Nyt 60 kunnassa työttömiä on vähintään 15 prosenttia työvoimasta, vuosi sitten helmikuussa 47 kunnassa.

Voimakkaimmin työttömyys kasvoi vuoden aikana Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla, vaikka maan korkeimmat työttömyysasteet edelleen löytyvät pohjoisesta ja idästä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot