Mainos
Mainos

Pitkäaikaistyöttömien sairaudet vaikuttavat työllistymiseen

Pitkään työttömänä olleiden sairaudet jäävät usein hoitamatta. Monet työttömät eivät hoitamattomien sairauksiensa vuoksi edes pystyisi työhön, vaikka sitä olisi tarjolla.

Suomen Lääkärilehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan usein näissä sairauksissa on kyse mielenterveyden häiriöistä.

Tutkimus työkyvystä ja kuntoutustarpeesta tehtiin kolmen palvelukeskuksen 225 asiakkaalle. Tutkituista 65 prosentilla oli työkykyä heikentävä mielenterveyden häiriö.

Työterveyshuollon erikoislääkäri Raija Kerätär arvelee, että toimintakyvyn heikkeneminen jää usein tunnistamatta, koska sairaat työttömät eivät jaksa jonottaa palveluihin tai osaa hakeutua niihin. Kyse on usein vaikeasta masennuksesta tai kehitysvammaisuudesta, ei viitseliäisyyden puutteesta.

Näitä pitkäaikaistyöttömiä ei voida auttaa koulutus- tai työllistämistukitoimin, ennen kuin heidän sairautensa on hoidettu, toteaa Kerätär.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot