Mainos
Mainos

Pitkäaikaistyöttömien tilanne vaikeutumassa entisestään

Pitkäaikaistyöttömien on tulevaisuudessa entistä hankalampaa löytää tukityöpaikkoja. Työ- ja elinkeinoministeriö esittää lakimuutosta, jossa tukityöpaikoista maksettavalle palkkatuelle asetettaisiin katto.

Lakimuutoksen myötä elinkeinotoimintaa harjoittava työnantaja voisi saada palkkatukea vain 200 000 euroa kolmessa vuodessa, kun tähän saakka tuen perusteena on ollut työllistettyjen määrä. Lakimuutoksen takana ovat EU:n valtiontukisäännökset.

Asetus ei kuitenkaan koskisi vajaakuntoisten tukityöllistämistä eikä oppisopimuskoulutusta.

Ensi vuodelle on tulossa siirtymäaika, jolloin työnantaja voi saada tukea vielä puoli miljoonaa euroa. Asia on hallituksen esittelyssä lokakuun puolivälissä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot