Mainos
Mainos

Pitkäaikaistyöttömien vaikeampi asioda viranomaisten kanssa

Työttömyyden pitkittyminen vaikeuttaa asiointia viranomaisten kanssa ja saa työttömät tuntemaan, että he eivät saa apua. Tähän tulokseen on päädytty Helsingin työttömien teettämässä tutkimuksessa, jossa selvitettiin viranomaistoimintaa, lainsäädäntöä ja työllistymistä työttömän silmin.

Tänään julkistetun tutkimuksen tehneen projektitutkija Päivi Östermanin mukaan työttömyyden pitkittyminen saattaa aiheuttaa turhautumista sekä työttömissä että työvoimaviranomaisissa. Ainoastaan sosiaalitoimistossa pitkään työttömänä olleen on helpompi käydä, osin pakosta.

Östermanin mukaan työttömän on vaikea ymmärtää varsinkin työttömyyseläkejärjestelmää, matkustusrajoituksia ja karensseja. Muutoksia työttömät haluavat ennen kaikkea tilapäisen työnteon ja työttömyysturvan yhteensovittamiseen. Nyt tilapäinen työnteko aiheuttaa muun muassa viivästystä päivärahan maksuun, mikä on monelle perusturvalla elävälle hankala tilanne.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme