Mainos
Mainos

Pitkäaikaistyöttömille tarjolla omaehtoista koulutusta

Eduskunta sai tänään hallitukselta esityksen, jonka perusteella pitkäaikaistyöttömille tarjotaan omaehtoista koulutusta työttömyysturvan tasoisella tuella. Esityksen peruslinjoista sovittiin viime viikolla hallituksen talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa.

Pitkäaikaistyöttömälle tarjotaan koulutukea enintään kahden vuoden ajan, jos hän hakeutuu omaehtoiseen ammatillisia valmiuksia edistävään koulutukseen. Koulutuksen ajalta maksetaan tukea, joka on työttömyyspäivärahan tai työmarkkinatuen tasoinen. Edellytyksenä on vähintään 12 vuoden työ- ja tai yrittäjäkokemus.

Uuden järjestelmän uskotaan tuovan pitkäaikaistyöttömille nykyistä paremmat taloudelliset mahdollisuudet osallistua pitkäkestoiseen omaehtoiseen koulutukseen. Tämän uskotaan myös parantavan heidän sijoittumistaan uudelleen työhön. Pitkäaikaistyöttömän koulutustuki on määräaikainen erillisohjelma.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme